Чарлз III даде рицарска титла на Брайън Мей от Queen (снимки и видео)

Кралят и легендарният китарист след връчването на рицарското звание. Снимка: официална фейсбук страница на британското кралско семейство
ЙоланДа Браун получава Ордена на британската империя. Снимка: Официална страница на Британското кралско семейство.
Брайън Мей позира с ЙоланДа Браун. Снимка: Официална фейсбук страница на Британското кралско семейство
Легендарният музикант в действие по време на Platinum Party пред Бъкингамския дворец на 4 юни, миналата година. Снимка: Getty Images

Китаристът и един от основателите на легендарната група Queen, Брайън Мей беше удостоен с рицарско звание от крал Чарлз III, съобщи BBC.

По-малко от година след като покойната вече кралица Елизабет II се появи на екран, тактувайки в ритъма на един от най-големите хитове на групата "We Will Rock You" на чай с мечето Падингтън, човекът, който написа тази песен - и чиято група споделя титлата ѝ - посети Бъкингамския дворец, за да бъде посветен в рицар за заслуги към музиката и благотворителността.

На разпространените от церемонията снимки се вижда как Мей разговаря с крал Чарлз и позира с медальона си за рицарско звание заедно с ЙоланДа Браун, британска композиторка, саксофонистка и филантроп, която пък бе наградена с Ордена на британската империя, който по традиция се присъжда за принос към изкуствата и науката и, или активна работа с благотворителни и социални организации.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ