BMW няма да се откаже скоро от колите на газ

BMW няма да се откаже скоро от колите на газ

BMW няма да се откаже скоро от колите на газ

BMW разкри новото попълнение в линията си от електрически коли и на фона на усилията на производителите в индустрията за прехода към шоуруми, съставени само от електромобили отбеляза, че ще продължи да сглобява автомобили с газови двигатели в обозримото бъдеще.

Председателят на Управителния съвет Оливер Ципсе обясни, че компанията ще продължи да разработва, изгражда и продава коли с двигатели с вътрешно горене. „Ако няма клиенти за тези превозни средства на нашите 140 пазара, ще спрем да ги произвеждаме“, уточни той по време на онлайн пресконференция, цитиран от CNN.

Плановете на BMW се различават от тези на повечето големи автопроизводители. General Motors планира да продава само превозни средства с нулеви емисии до 2035 година, докато Volvo опитва да се трансформира в изцяло електрически бранд за коли до 2030 година.

Дизайнът на новия електрически седан i4 на баварския гигант наподобява на моделите от 4-тата серия, задвижвани от изкопаемо гориво. Колата ще е достъпна в няколко варианта с капацитет до около 500 км пробег с едно зареждане.

До 2023 г. BMW ще предлага електрически превозни средства в 90% от пазарните сегменти, в които се конкурира. До 2030 г. компанията очаква приблизително половината от глобалните ѝ продажби да бъдат на автомобили на ток.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ