Германия изтегля модели на Tesla със софтуерен дефект

Германия изтегля модели на Tesla със софтуерен дефект

Германия изтегля модели на Tesla със софтуерен дефект

Федералното управление за автомобилен транспорт на Германия (KBA) обяви, че ще изтегли от пазара електромобили на американската компания Tesla заради повреда в системата за автоматично спешно повикване. Това информира Ройтерс, позовавайки се на изявление на федералната агенция. Изтеглянето касае седана Model 3 и кросоувъра Model Y, а повредата засяга 59 129 автомобила по целия свят.

По-рано германското федерално управление съобщи на уебсайта си, че софтуерен дефект е причинил повреда на т.нар. услуга eCall, която е проектирана да се свързва автоматично с екипите за спешно реагиране в случай на сериозна авария. Не беше посочено обаче колко от засегнатите превозни средства са регистрирани в Германия.

През уикенда германският регионален телевизионния канал RBB (Rundfunk Berlin-Brandenburg) съобщи за изтеглянето на електромобилите.

Софтуерният проблем е още едно главоболие за главния изпълнителен директор на "Тесла" Илон Мъск, след като в събота компанията съобщи, че е доставила със 17,9 на сто по-малко електромобила през второто тримесечие на годината в сравнение с предходното тримесечие. Като причина е посочено спирането на производството в китайския завод на автоконструктора, поради въведените локдауни в страната, прекъснали веригата за производство и доставки.

Миналият месец Мъск каза, че новите фабрики на Tesla в Тексас и Берлин "губят милиарди долари", докато се опитват да увеличат производството поради недостиг на батерии и проблеми с пристанищата в Китай. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ