Китай ограничава достъпа на военните си до автомобили на Tesla?

Китай ограничава достъпа на военните си до автомобили на Tesla?

Китай ограничава достъпа на военните си до автомобили на Tesla?

Китай ограничава достъпа на някои държавни и военни служители до електрическите превозни средства на Tesla поради опасения за националната сигурност, предаде „Уолстрийт джърнъл“, позовавайки се на запознати източници.

В специален репортаж Блумбърг съобщи, че използването на автомобили на компанията на Илон Мъск е забранено в определи райони.

Решението на Пекин се дължи на проверка на сигурността на превозните средства, която според източниците на „Уолстрийт джърнъл“ е установила, че сензорите на колите на Tesla могат да записват изображения на заобикалящата ги среда. Според източниците това означава, че колите на Tesla могат да събират ключови данни, включително за местата, където те се използват. Те могат да проследяват и други типове лична информация, включително списъкът с контактите в смартфон, свързан с автомобила.

Според източниците Китай се притеснява, че тези данни могат да отиват при правителството на САЩ.

От Tesla не са отговорили на искането за коментар.

Китайският пазар играе все по-голяма роля в доставките и производството на компанията. Продажбите на компанията в Китай нараснаха повече от два пъти през миналата година, носейки на фирмата приходи от 6,66 млрд. долара. Това са 21% от общите приходи от 31,54 млрд. долара

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ