Model 3 на Tesla настъпва към Европа

Model 3 на Tesla настъпва към Европа

Model 3 на Tesla настъпва към Европа

Европейците, които са направили поръчка за електрически седан Model 3 на Tesla, могат да започнат да потвърждават заявките за доставка в началото на февруари. Това съобщи днес автомобилостроителят от Калифорния, цитиран от Франс прес. Доставките ще бъдат изпълнени според реда на първоначалната заявка, което означава, че хората, първи направили поръчка през март 2016 година, най-напред ще получат автомобилите, ако потвърдят заявката преди 1 януари, уточни пред Франс прес говорител на търговската марка.

Този автомобил, който вече е пуснат в продажба в САЩ от юли 2017 година, е по-компактен и по-евтин от Model X и Model S и трябва да превърне световния лидер в сектора на електрическите автомобили в масов производител.

Model 3 стана петият най-продаван специфичен автомобил в САЩ през третото тримесечие, според сайта Edmunds.com. Изглежда автомобилостроителят е преодолял трудностите, свързани с организирането на промишленото производство, които тревожеха инвеститорите от месеци. Тесла обяви, че от януари до септември е доставила 126 000 превозни средства в света от всички модели, от които над 53 000 само през третото тримесечие.

С този темп Tesla би трябвало да достави близо 180 000 превозни средства за цялата 2018 година спрямо около 100 000 през 2017 година.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ