Мъск пуска още по-евтина Tesla Model 3

Мъск пуска още по-евтина Tesla Model 3

Мъск пуска още по-евтина Tesla Model 3

През последните няколко години автомобилният бранш следи изкъсо всеки туит, действие или слух, свързан със собственика на Tesla Илон Мъск. Именно той обяви през 2016 г., че ще пусне евтин електромобил, което разтърси конкуренцията. Това накара конкуренцията да преосмисли стратегиите си на ценообразуване, което само може да радва крайните потребители.

Днес ново изявление на Мъск със сигурност ще разтревожи производителите на екологични коли. "Току-що пуснахме по-евтина Model 3 със среден пробег и супер лесна нова страница за поръчки", гласи съобщението.

Цената на екоколата е 45 000 долара, което е с 4000 долара по-ниска от началната цена на новия седан миналата година. По думите на Мъск обаче след федералните и щатски данъчни отстъпки в Калифорния автомобилът ще струва 35 000 долара, но истинската цена за собствениците ще бъде по-скоро 31 000 долара.

Tesla започна производството на Model 3 през юли 2017 година, но се сблъска с трудности при увеличаването на капацитета си, които не успя да преодолее изцяло. Списъкът на чакащите за базовата версия на електромобилите й включва неколкостотин хиляди души. Model 3 е по-нискобюджетна версия на по-скъпите Model X и Model S.

Базовата версия, която все още не е пусната в производство, може да изминава без презареждане около 350 км с максимална скорост 210 км в час, като ускорява от 0 до 100 км в часа за под 6 секунди.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ