Мъск на път да премести седалището на Tesla

Мъск на път да премести седалището на Tesla

Мъск на път да премести седалището на Tesla

Основателят на Tesla Илон Мъск заплаши, че ще премести централния офис на компанията извън Калифорния и че ще повдигне обвинение срещу власти в щата, предадоха световните медии.

Причината е, че производителят на електрически коли продължава да настоява за отваряне на фабриката си във Фримонт, окръг Аламида, след като местните здравни власти предупредиха това да не се случва заради въведените карантинни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Компанията коментира, че с това се нарушава конституцията на Калифорния и подаде жалба в съда в Сан Франциско.

„Tesla незабавно ще премести седалището си и бъдещите си програми в Тексас или Невада. Ако изобщо запазим производствената си дейност във Фримонт, ще зависи от това как се третира Tesla в бъдеще. Това е последният автопроизводител в Калифорния“, написа предприемачът в профила си в Twitter.

Рестрикциите в Аламида продължават до 31 май. В събота от окръга съобщиха, че работят съвместно с компанията за разработване на план, който „позволява отваряне, като същевременно осигурява доброто здраве на хиляди служители“. Кметът на огръга, Лили Мей, изрази притесненията си от потенциалните икономически усложнения, ако не бъдат осигурени необходимите условия на бизнеса. В завода на Tesla във Фримонт се произвеждат над 415 хил. автомобила годишно. 

В Тексас фабриките ще могат да отворят по-рано, на 18 май. В щата Невада пък много търговци на дребно възстановиха работата си в събота.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ