Нов Renault Captur завладява целия свят (снимки)

Снимки: media.renault.bg

Renault представи нов модел на един от най-успешните си автомобили – кросоувърът Captur. С продадени над 1,2 млн. автомобила градският SUV се наложи като лидер както във Франция, така и Европа. Само през миналата година от него са продадени 230 000 бройки.

Френската компания реши да разшири експанзията, обявявайки, че Captur ще се продава на всеки континент. Освен това компактният SUV ще се произвежда в Китай, силно стратегически регион за Groupe Renault.

Обновеният модел стъпва върху изцяло нова платформа CMF-B. Нова е и електрическа, и електронна архитектура, което прави възможно вграждането на последните технологични иновации, за да се отговори на новите изисквания на пазара.

Новото Renault Captur е по-дълго с 11 см, до 4,23 м. Увеличено е междуосиете с 2 см., до 2,63 м.  Със своя по-атлетичен дизайн и повдигната средна линия на каросерията новото Renault Captur има истински SUV облик. Той се подсилва от специфични компоненти като предните и задните протектори на бронята, предпазните лайстни, които преминават по цялата дължина на долната част на каросерията и арките на колелата и алуминиевите покривни рейки. Изваяният преден капак, които пада рязко отпред, по-изразеният наклон на покрива отзад и намаляването на остъклените зони му придават още по-голям динамизъм.

Оранжев „Атакама“, червен „Flame“ и син „Метал“ са само някои от екстериорните цветове, предлагани за новия Captur. Общо 11 екстериорни цвята, 4 цвята за покрива и 3 пакета за външна персонализация ще бъдат налични при лансирането, осигурявайки уникален потенциал от 90 възможни комбинации в сегмента.

Като основна част от възможностите за персонализация на новия модел покривът се предлага в същия цвят като купето или в един от 4 възможни контрастни цвята: черен, оранжев „Атакама“, сив „Хайленд“ и бял „Алабастър“. Той може да бъде оборудван и с надлъжни покривни рейки или полуостъклен отварящ се панорамен покрив.

Интериорна революция за висококачествено купе

[[{"fid":"336443","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":3000,"width":5000,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Интериорната революция, започната в новото Renault Clio, се пренася и в Captur. Промените запазват и развиват „Интелигентния кокпит“, наклонен леко към водача, с изцяло нова плаваща конзола. Кокпитът включва най-новите технологии, може да се похвали с най-големите екрани в своя клас и осигурява изключително модерна ергономичност за всепоглъщащо усещане при шофиране.

Но не само позицията на шофиране е революционна. Цялото купе е навлязло в ново измерение на качество и комфорт, давайки основание за стремеж към по-високи сегменти. Първокласни материали, меко покритие на арматурното табло, панели на вратите, контури на централната конзола, старателно изработени сглобки и нова архитектура на седалките: разликата се усеща във всеки детайл.

Мултимедиен екран

[[{"fid":"336444","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":2500,"width":5000,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Ключов компонент на „Интелигентния кокпит“, 9,3-инчовият мултимедиен екран (два пъти по-голям от 7-инчовата версия, измерена диагонално) е най-големият досега в сегмента. Този леко извит портретен таблет внася силно усещане за модерен стил в купето и леката му извивка подобрява четимостта на екрана. Наклонен към водача, с неговата изцяло нова свързана мултимедийна система Renault EASY LINK, всички услуги за мултимедия, навигация, информация и развлечение са леснодостъпни, каквито са и настройките на MULTI-SENSE и параметрите на системите в помощ на водача.

Дигитален инструментален панел

Новото Renault Captur може да се похвали с дигитален екран на инструменталния панел. Този цветен екран е между 7 и 10,2 инча и предлага силно интуитивен метод за персонализация на усещането при шофиране. 10,2-инчовата версия включва GPS навигационна система на дисплея. С двата си 9,3- и 10,2-инчови екрана новото Renault CAPTUR има един от най-големите дисплеи в своя клас.

Обновени двигатели

Моделът e усъвършенстван и по отношение на по-широката гама значително обновени бензинови и дизелови двигатели. В съчетание с 5- или 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител те предоставят увеличен обхват на мощност: от 100 до 150 к.с. за бензиновите и от 95 до 115 к.с. за дизеловите двигатели. Те са двигатели от най-ново поколение, които включват свръхмодерни технологии, за да отговарят на настоящите стандарти и да осигуряват оптимизирани нива на разход на гориво и емисии.

Портфолиото двигатели ще бъде разширено от 2020 г. с plug-in хибриден двигател, наречен E-TECH Plug-in. Това е нововъведение за Groupe Renault, но също така уникално предложение на пазара. Популярен модел, предназначен за широката публика, новото Renault Captur ще бъде пионер в разпространението на plug-in хибридната технология за всички

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ