Автомобили

Renault разочарована след неуспеха на проекта за сливане с Fiat

Renault разочарована след неуспеха на проекта за сливане с Fiat

Френската автомобилостроителна група Renault изрaзи разочарование след неуспеха на проекта за сливане с Fiat Chrysler. Компанията подчерта в комюнике, че това споразумение за съюз е показало привлекателността на Renault и на съюза му с Nissan, предаде Франс прес.

Renault изразява разочарованието си, че не можа да се задълбочи в анализирането на предложението на Fiat Chrysler, се посочва в комюникето. Това предложение подчертава привлекателността на Renault и на съюза с японските компании Nissan и Mitsubishi, допълва френският автомобилостроител.

Оттеглянето на офертата на Fiat Chrysler за сливане с Renault показва, че политическата намеса в икономически преговори може да причини вреди. Това заяви италианският вицепремиер и лидер на Движение "Пет звезди" Луиджи ди Майо, предаде БТА.

Когато политиката се намесва в икономиката, тя не винаги действа коректно, каза Ди Майо пред италианско радио.

Неуспехът на сливането на Renault с Fiat Chrysler изобщо не се дължи на политическа намеса на Франция, а на волята на правителството да запази съюза между Renault и японския партньор Nissan, обяви министерство на икономиката и финансите на Франция.

Причината, поради която тази сделка не стана, е свързана със запазването на съюза между Renault и Nissan, няма нищо общо с политическа намеса, съобщи министерството при телефонна конференция с журналисти след изказването на Ди Майо.

Групата Fiat Chrysler оттегли предложението си за сливане с Renault тази нощ, след като френското правителство поиска отлагане на решението дали да има сделка.

Италианско-американският автомобилостроител обясни, че оттегля офертата си, която представи на 26 май, тъй като сегашните политически условия във Франция не спомагат за добрия завършек на подобно сближаване.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ