Renault откри лаборатория за иновации в Париж

Renault откри лаборатория за иновации в Париж

Renault откри лаборатория за иновации в Париж

Renault откри лаборатория за иновации в Париж, с фокус върху бъдещето на устойчивата мобилност.

Renault Open Innovation Lab – Le Square цели да открие нови начини за работа и изследване на бъдещето на автомобилите, като отваря вратите на компанията и насърчава партньорствата с различни типове нови компании, част от френската бизнес среда.

„Renault произвежда автомобили повече от 100 години“, казва ПиерикКорне, Директор Advanced Engineeringв Алианса.”Нашата индустрия се променя изключително бързо и за да останем лидери в областта на иновациите и технологиите, трябва да продължим работата си върху „умните“ автомобили и електрическата гама като дефинираме бъдещето на автомобилите и предложим на клиентите си най-доброто”, допълни той.

Лаборатория за иновации Renault Le Square е проектирана изцяло като експериментална лаборатория, отворена за бизнесаи в близост до служителите на Renault и Алианса. Лабораторията се управлява съвместно от Renault и външните партньори, които работят за една обща цел и ще допринесе за реализацията на стратегията за иновации на Алианса.

След Силициевата долина и Тел Авив, Израел, Renault избра Франция като място за третата Лаборатория за иновации Renault, тъй като  в страната вече работят 228 бизнес инкубатора и 49 бизнес акселератора. Само в регион Ил дьо Франс има над 3000 регистрирани стартъпи. Освен това,Париж е класиран номер 4 сред най-атрактивните световни столици за инвестиции в областта на новите технологии.

Основаването на лабораториите за иновации са неразделна част от стратегията на Алианса Renault за иновации в автомобилостроенето. Лабораториите осигуряват възможността  иновациите да се развиват на основата на отворена екосистема (стартъпи, университети и инвеститори) и местни икономически структури (общински административни органи, обществени организации, потребители).

Лабораториите събират под един покрив трите стълба на отворената иновация: споделяне на знания (събития, семинари, работни срещи), креативност и иновативен дизайн и опорните лостове на новата икономика (стартъпи, бизнес акселератори).

Лаборатория за иновации в Силициевата долина е открита през 2011 година и е първата подобна инициатива. Нейна цел е създаването на екосистема от стартиращи бизнес предприятия и Калифорнийските университети Стандфорд и Бъркли. Лабораторията допринася към общите усилия в разработването и изследването на автономното шофиране и най-вече развитие на системи близки до изкуствен интелект.

Лаборатория за иновации Тел Авивв Израел отваря врати през юли 2016. Проектирана, за да популяризира електрическите превозни средства и да насърчава креативността в областта на устойчивата мобилност. Намира се в сградата на Техническия университет в Тел Авив и работата й е съсредоточена главно върху електрическите автомобили и следпродажбеното обслужване, както и интернет сигурността. Лабораторията е резултат от сътрудничеството между Renault и Института по иновации в транспорта в Тел Авив.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Цитат на деня
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка