Tesla достaви по-рано от предвиденото седаните Model 3 в Китай

Tesla достaви по-рано от предвиденото седаните Model 3 в Китай

Tesla достaви по-рано от предвиденото седаните Model 3 в Китай

Tesla изтегли напред срока за доставка на седаните си Model 3 в Китай, която първоначално бе предвидена за март, за да увеличи продажбите, подкопани от търговското напрежение между САЩ и Китай, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Американският производител на електрически автомобили вече преразгледа цените на превозните средства, произведени в САЩ, за да ги направи по-достъпни за китайския пазар, който е водещият автомобилен пазар в света.

Tesla организира днес в Пекин събитие за случая, което автомобилостроителят определи в комюнике като "важен етап за пазара".

Компанията на Илон Мъск обяви през януари, че доставките на Model 3 в Китай ще започнат през март. Той е най-евтиният от тази серия и успехът му се смята за жизненоважен за дългосрочната рентабилност на Tesla.

Продажбите на автомобили в Китай се свиха през миналата година за първи път за повече от 20 години.

"Виждам в тази изтеглена напред доставка усилие да се спечели пазара възможно най-бързо" на фона на нарасналата конкуренция, каза анализаторът към LMC Automotive Алън Канг.

"Много потенциални клиенти на Tesla не гледат само към Model 3, но също така и други елeктрически автомобили като I-PACE на Jaguar или моделите на  Audi и Mercedes-Benz", добави той.

Ускоряването на срока за доставка се случва на фона на един труден контекст за автомобилостроителя. Вчера влиятелното американско списание "Кънсюмър рипортс" изтегли препоръката си за Model 3 заради проблеми с неговата надеждност.

Внезапната промяна в мнението на списанието, по-малко от 9 месеца след като препоръча покупката на Model 3, повдига въпроси за проблеми с качеството, с които Tesla се сблъсква още откакто пусна на пазара електрическия си седан.

Превозните средства на Tesla, които се продават в Китай, са внос, но американският автомобилостроител ще отвори завод в Шанхай, който ще произвежда на място именно седаните Model 3.

Tesla обяви през миналия октомври, че продажбите й в Китай са пострадали от възстановяването през юли на митата от 40 процента върху вноса на автомобили от САЩ вследствие на търговския конфликт между Пекин и Вашингтон. Оттогава Китай временно отмени облагането с допълнителни мита от 25 процента, като ги сведе до 15 процента.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ