Автомобили

Tesla инвестира 188 млн. долара за увеличаване на капацитета на завода в Шанхай

Tesla инвестира 188 млн. долара за увеличаване на капацитета на завода в Шанхай

Компанията за производство на електрически автомобили Tesla планира да инвестира до 1,2 милиарда юана (187,91 милиона долара) за разширяване на производствения капацитет в завода си в Шанхай , съобщи в петък вестник Beijing Daily, цитиран от CNBC.

Вестникът цитира като източник шанхайска правителствена платформа за разкриване на информация за екологичните показатели на компаниите. Сумата на инвестицията е описана в документ, който Tesla е публикувала на 23 ноември в платформата.

От документа става ясно, че инвестицията ще позволи на компанията да наеме още 4000 служители в обекта, с което общо работещите там ще станат 19 хил. Няма да има промяна в моделите, които завода произвежда в момента, като в документа не се уточнява колко точно ще бъде увеличен производственият капацитет.

Заводът на Tesla в Шанхай е проектиран с капацитет за производство на 500 хил. автомобила годишно, като в момента той поддържа темпо от 450 хил. бройки Model 3 и Model Y на година.

Продажбите на автомобилния производител в Китай нарастват въпреки засилването на регулаторния натиск в страната след няколко инцидента с коли на Tesla, които предизвикаха сериозен обществен отзвук. Миналия месец Tesla заяви, че е построила изследователски център и отделен център за данни в Шанхай, за да съхранява данните на потребителите на локално ниво.

В момента Tesla доставя произведените в Китай Model 3 в Европа, където строи фабрика в Германия. През октомври тя продаде 54 391 произведени в Кита, автомобила, включително 40 666 за износ, показват данните на Китайската асоциация за леки автомобили.

Заводът в Шанхай е изцяло собственост на Tesla и е първият и единствен завод за чуждестранни леки автомобили в Китай, който не се управлява от съвместно предприятие с участието на китайска компания.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ