Автомобили

Tesla премахва възможността за играене на видео игри в движение

Tesla премахва възможността за играене на видео игри в движение

Производителят на електрически автомобили Tesla се съгласи да направи промени в своята Passenger Play, която позволява сензорния екран в колата да се използва за играене да видео игри, докато колата е в движение, предаде Би Би Си.

Новината идва, след като Националната служба по безопасност на трафика по магистралите в САЩ (NHTSA) започна разследване срещу компанията.

От агенцията заявиха, че са били информирани от Tesla, че възможността за играене на игри в движение ще бъде деактивирана със софтуерен ъпдейт.

„Функцията Passenger Play вече ще бъде заключена и неизползваема, когато превозното средство е в движение“, казват от агенцията пред „Ню Йорк таймс“.

От Tesla не са излезли с официално становище по случая.

Когато по-рано тази седмица съобщиха за започнатото разследване, от NHTSA заявиха, че функцията Passenger Play „може да разсее водача на автомобила и да увеличи риска от катастрофа“.

Макар че възможността екранът в автомобилите на Tesla да се използва за видео игри да не е насочена към шофьорите, а към техните спътници, нищо не пречи на водачите да излъчат системата и да се представят за пътници в колата.

Първоначално функцията работеше само когато автомобилът е в неподвижно състояние, но това бе променено през декември 2020 г.

От NHTSA съобщиха, че само през този месец 3142 смъртните случаи от произшествия на пътя са били свързани с разсеяни шофьори.

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ