Tesla с рекордна печалба въпреки проблемите в автомобилния сектор

Tesla с рекордна печалба въпреки проблемите в автомобилния сектор

Tesla с рекордна печалба въпреки проблемите в автомобилния сектор

Производителят на електрически автомобили Tesla  надмина очакванията на анализаторите с финансовия си отчет за третото тримесечие, предаде Си Ен Би Си.

Компанията отчете нетна печалба от 1,62 млрд. долара за третото тримесечие, преминавайки за втори път прага от 1 млрд. долара. През същото тримесечие на предходната година петната печалба на компанията бе едва 331 млн. долара.Печалбата на акция достигна 1,86 долара при прогнозирани 1,59 долара.

Приходите на Tesla достигнаха 13,76 млрд. долара при очаквани 13,63 млрд. долара, според данните на Refinitiv.

Основното подразделение на компанията – автомобилното, е регистрирало приходи от 12,06 млрд. долара при разходи от 8,38 млрд. долара.

Tesla също така е генерирала 806 млн. долара приходи от от енергийния си бизнес, който включва соларни панели и системи за съхранение на електрическа енергия за дома, офиса и сектора на обществените услуги, както и 894 млн. долара от други услуги, които включват поддръжката, ремонтите и застраховките на автомобили, както и продажбата на мърчандайз с марката Tesla.

Въпреки предизвикателствата, свързани с недостига на полупроводници и задръстванията по пристанищата, от компанията потвърдиха целта си за 50% среден годишен ръст на доставките на автомобили.

По-рано Tesla обяви, че е доставила 241 300 електрически автомобила и произвела 237 823 коли през тримесечието, завършило на 30 септември.  За разлика от другите автомобилостроители, компанията на Илон Мъск успя да отчете ръст на продажбите през това тримесечие въпреки затрудненията на пазара.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ