Tesla ще задържи още седмица служителите си преди да ги пусне в принудителен отпуск

Tesla ще задържи още седмица служителите си преди да ги пусне в принудителен отпуск

Tesla ще задържи още седмица служителите си преди да ги пусне в принудителен отпуск

Tesla Inc обяви, че удължава с още една седмица принудителното пускане в отпуск на свои служители, отлагайки по този начин плановете за възобновяване на нормалните операции от 4-ти май в монтажния завод за електрически автомобили във Фримонт, Сан Франциско, информира Ройтерс, цитирайки вътрешнофирмен имейл.

"За служителите, които са в принудителен отпуск, освен ако с вас не се свърже вашият мениджър относно началната дата, ще останат без работа поне за още една седмица или до по-нататъшно известие", посочва адвокатът на компанията Валери Каперс Уоркман във вътрешноведомствен имейл, изпратен до служителите и видян от Ройтерс.

Tesla спря производството на електромобили в завода си във Фримонт, Калифорния на 24-ти март.

Удължаването идва дни, след като здравните служители от окръг Сан Франциско, заедно с пет други района в същия регион заявиха, че ще преразгледат мерите за оставане вкъщи, които трябваше да изтекат в неделя.

През миналия месец производителят на електромобили пусна в принудителен отпуск всички маловажни свои служители и приложи съкращения на заплатите по време на спирането на производствените си мощности в САЩ заради коронавирусната пандемия. Междувременно, акциите на Tesla поевтиняха с над 10% по време на търговията на Уолстрийт в петък, след като главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск заяви в Twitter, че акциите на неговата компания са били "прекалено високи". Това не са първите туитове на Мъск, в които той коментира цената на акциите на компанията. Преди време той се изправи пред Комисията за ценни книжа и фондови борси заради свои туитове относно производствените и цените на акциите на компанията. 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ