Всички нови модели Jaguar от 2020 ще са електромобили или хибриди

Всички нови модели Jaguar от 2020 ще са електромобили или хибриди

Всички нови модели Jaguar от 2020 ще са електромобили или хибриди

Всички нови модели на Jaguar Land Rover (JLR) от 2020 г. ще бъдат или електромобили, или с хибридни двигатели, съобщи компанията.

Първият електромобил от тази серия ще е Jaguar I-Pace, който излиза на пазара още през 2018 г.

Изпълнителният директор на JLR Ралф Спет заяви, че решението да се премине към електромобили и хибриди ще даде на купувачите по-голям избор.

Най-големият британски автомобилен производител Jaguar Land Rover е собственост на индийската транснационална компания Tata Group.

През юли и шведският концерн Volvo обяви, че от 2019 г. всички нови модели ще са с електрически двигатели.

Все пак и Volvo, и JLR ще продължат да продават и старите модели с двигатели с вътрешно горене.

JLR съобщи освен това, че е разработила електрическа версия на класическия роудстър от 1968 г E-type Zero, но само като концептуален автомобил, който няма да пуска в продажба.

"Ще представим линия електрически автомобили, включително модели с изцяло електрически двигатели, хибриди и коли с мека хибридна система“,  обясни Спет.

Компанията се е постарала да си представи как ще изглеждат колите през 2040 г. и е разработила концептуалния Future-Type, който ще се управлява и с гласови команди. Подвижният волан Sayer с изкуствен интелект не просто е в колата, а ще стане ваш верен приятел, гласи прессъобщението от централата.

Днес JLR ще представи няколко иновативни разработки в автомобилите си на започващия в Лондон Tech Fest.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ