Бившият шеф на ФБР: Тръмп е морално неспособен да е президент

Бившият шеф на ФБР: Тръмп е морално неспособен да е президент

Бившият шеф на ФБР: Тръмп е морално неспособен да е президент

Доналд Тръмп е „морално неспособен“ да управлява САЩ, заяви бившият директор на ФБР Джеймс Коми в интервю за Ей Би Си  вчера.

"Не вярвам ва историите, че той страдал от умствена недостатъчност или е в първите стадии на деменция“, казва Коми, цитиран от Франс прес.

Не вярвам, че той е медицински негоден. Мисля, че морално неспособен да бъде президент (…) Нашият президент трябва да въплъщава респекта и да изповядва ценностите, които са в сърцето на нашата страна. Най-важната (от тези ценности) е истината, продължава бившият шеф на федералната полиция на САЩ.

Утре излиза мемоарна книга на Коми, в която описва Тръмп като непоправим лъжец с поведение на мафиотски бос.

Доналд Тръмп уволни Коми през 2017 г. заради начина, по който ФБР е разследвало Хилари Клинтън заради използването на частната й електронна поща за служебна кореспонденция докато е била държавен секретар. Много преди уволнението обаче стана известно, че Тръмп е нарочил Коми, понеже не е получил от него лична клетва за вярност и не е „смачкал“ разследването на руските връзки на бившия съветник по национална сигурност Майкъл Флин – първия напуснал екипа на Тръмп по-малко от месец след назначаването му.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ