3 млрд. потребители на Yahoo! са хакнати през 2013-а

3 млрд. потребители на Yahoo! са хакнати през 2013-а

3 млрд. потребители на Yahoo! са хакнати през 2013-а

Интернет групата Yahoo! заяви, че при кибер-атаката през 2013 са били засегнати 3 млрд. акаунта на потребители, а не 1 млрд., както се смяташе досега.

"Yahoo изпраща предупреждения по имейла на останали си потребители, пострадали от хакерите", съобщи групата, цитирана от Франс прес.

Компанията, която вече е собственост на американския телеком Verizon и се нарича Oath, увери, че хакерите не са откраднали пароли, нито банкови данни, нито други финансови данни на потребителите.

Разследването, направено от независими експерти след присъединяването на Yahoo! към Verizon, е установило истинския мащаб на кибер-атаката – много по-голяма от известното досега.

Компанията добавя, че продължава да работи тясно с властите и взема всички мерки, за да гарантира сигурността на потребителите.

Yahoo! Разкри чак на 14 декември 2016, че е станала жертва на гигантска хакерска атака през август 2013 – най-голямата в историята. И тогава групата уверяваше, че хакерите не са откраднали номерата на банковите карти и социалните осигуровки на потребителите – заради това експертите смятаха, че целта не е било финансова. Но компанията бе силно атакувана, тъй като разкритията дойдоха след съобщението за предишна атака, засегнала още 500 млн. акаунта.

Новите данни се появяват в разгара на полемиката в САЩ за информационните атаки на руски хакери, които според ЦРУ са целели да повлияят на американските избори и да помогнат за избирането на Доналд Тръмп.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ