AG Capital продава оценителската си компания

AG Capital продава оценителската си компания

AG Capital продава оценителската си компания

AG Capital – най-голямата бизнес група в сферата на недвижимите имоти у нас, продава 100% от собствеността на водещата оценителска компания в България – „Адванс Експертни Оценки" на инвестиционната компания "Weston Growth Capital". Досегашният дългогодишен управител на „Адванс Експертни Оценки" Ценка Божилова става партньор и запазва позицията си, става ясно от съобщение на оценителската компания. Тя е в "Адванс" от 2008 г., член е на Кралския институт на сертифицираните консултанти в областта на недвижимите имоти (Royal Institution of Chartered Surveyors, RICS) и има дългогодишен управленски опит в оценителския и застрахователен бизнес.

„Адванс Експертни Оценки“ има мрежа от 80 оценители в 50 населени места и годишно изготвя над 10 000 експертни оценки. Портфейлът на компанията включва оценки на недвижими имоти, машини и съоръжения, търговски предприятия, вземания, земеделски земи и трайни насаждения, поземлени имоти в горски територии, финансови и нематериални активи.

AG Capital е групата, която за последните над 20 години създаде водещите компании в областта на недвижимите имоти и услугите - консултантски компании, дружества за управление на активи, оценки, пропърти и фасилити мениджмънт. В структурата на AG Capital са: BLD, Полиграфия офис център, Адрес, Имотека, Unique Estates, Forton/Cushman & Wakefield, Кредит център и др. Служителите на AG Capital са над 1000 души в 25 града.

Купувачът “Weston Growth Capital” инвестира в повечето сектори на българската икономика. В момента има портфолио с активни инвестиции в над 10 компании, с екипи от повече от 1 300 души. Основният фокус на “Weston Growth Capital” са информационни технологии, финансови услуги, професионални услуги и развлекателна индустрия.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ