Акциите на Tencent паднаха след нова забрана от Китай

Акциите на Tencent паднаха след нова забрана от Китай

Акциите на Tencent паднаха след нова забрана от Китай

Стойността на акциите на Tencent намаля, след като Китай нареди на компанията да прекрати сделките си за лицензиране на ексклузивна музика със звукозаписни лейбъли по целия свят. Ходът цели да ограничи доминацията на музикалния стрийминг в страната, предаде „Би Би Си“.

Освен това технологичният гигант е бил глобен с 500 хил. юана (около 77 хил. долара) за нелоялни практики на пазара за онлайн музика.

Tencent контролира над 80% от изключителните права за стрийминг на музикални произведения в Китай. В събота Държавната администрация за регулиране на пазара (SAMR) заяви, че дейността на фирмата нарушава антимонополните правила на страната.

Превъзходство пред останалите играчи Tencent си осигури през 2016 г., когато купи China Music Corporation. Сега на компанията е наредено повече да не се ангажира с ексклузивни сделки за музикални права, както и да разтрогне всички съществуващи споразумения в рамките на 30 дни. Могат да се запазят изключителните сделки с независими артисти, тъй като те изтичат след 3-годишен период.

Глобални лейбъли като Universal Music, Sony Music и Warner Music имат взаимоотношения с Tencent, като предоставиха на своите стрийминг платформи достъп до хиляди музикални каталози на изпълнители.

В Хонконг акциите на Tencent Holding намаляха с 5.7%, докато тези на Tencent Music Entertainment Group спаднаха с 6.9%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ