Amazon си купи индийски стартъп за търговия на дребно

Amazon си купи индийски стартъп за търговия на дребно

Amazon си купи индийски стартъп за търговия на дребно

Amazon придоби индийски стартъп, който помага на офлайн магазините да преминат към електронна търговия. Това е най-новият опит на американската компания да внесе промяна във втората по брой на населението държава в света, където физическите обекти продължават да съставляват над 95% от продажбите.

Групата е купила стартъпа, създаден преди 4 години, срещу 14.7 млн. долара в брой. Очаква се да бъдат похарчени допълнителни 5 млн. долара за компенсации на служителите, предаде TechCrunch.

Perpule предлага устройство за мобилни плащания на офлайн търговци, за да им помогне да приемат дигитални трансакции, както и за да установят присъствие в онлайн магазини.

Базираният в Бенгалуру стартъп, сред чиито инвеститори са Prime Venture Partners и Kalaari Capital, се разшири значително през последните години, предлагайки по-богат асортимент от услуги, сред които StoreSE, която позволява извършването на поръчки от хипермаркети. Инструментите на компанията увеличават и географския си обхват – от миналата година се предлагат във Виетнам, Индонезия, Малайзия, Сингапур и Тайланд.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ