Amazon засекрети конкурса за място на новата й централа

Amazon засекрети конкурса за място на новата й централа

Amazon засекрети конкурса за място на новата й централа

Amazon е поискал пълна секретност от финалистите на конкурса за място за втората щабкартира на компанията, съобщи CNBC.

Световният гигант в онлайн търговията е задължил кметовете на градовете-претенденти да не разпространяват информация за предимствата на своите кандидатури, за хода на конкурса, както и за изискванията на компанията.

"Процесът е много секретен и ние, естествено, сме обвързани с обещанието да запазим конфиденциалност“, каза кметът на Маями, Флорида, Франсис Суарес.

"Ако сега съобщим какво предлагаме, ще бъдем подложени на критика, ще започнат да тълкуват думите ни дали това е добро, или лошо“, добавя и кметът на Филаделфия Джим Кени. По думите му има жители, които не искат Amazon в градовете си от страх, че имотите ще поскъпнат и ще стане пренаселено.

Миналата седмица Amazon съобщи, че е съкратила списъка на претендентите до 20 града и административни окръзи, припомня ТАСС. В шортлистата влизат Атланта, Бостън, Далас, Денвър, Индианаполис, Кълъмбъс, Лос Анджелис, Маями, Ню Йорк, Нюарк, Нашвил, Остин, Питсбърг, Роли, Филаделфия, Чикаго и Торонто плюс федералният окръг Колумбия, окръг Монтгомъри (Мериленд) и обединение от няколко окръга в Северна Вирджиния.

Компанията планира да инвестира в строителството на новия си главен офис над 5 млрд. долара. Според Amazon създаването на втора щабквартира ще привлече десетки милиарди долара инвестиции в бюджета още преди да бъде направен окончателният избор на град.

Новата централа ще е напълно равностойна на сегашната в Сиатъл, щата  Вашингтон, и ще предложи над 50 000 високо платени работни места, заяви Amazon.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ