Безос и Байдън влязоха в спор заради инфлацията

Безос и Байдън влязоха в спор заради инфлацията

Безос и Байдън влязоха в спор заради инфлацията

Основателят на технологичният гигант Amazon.com Inc. Джеф Безос обвини президента на САЩ Джо Байдън в „пренасочване на вниманието“ в отговор в Twitter на коментар на американския държавен глава, който заяви, че инфлацията в страната може да бъде укротена, ако богатите корпорации бъдат принудени да „платят своя справедлив дял“, предаде Блумбърг.

Размяната на думи започна в петък вечерта с поста на Байдън в социалната мрежа.

„Искате ли да намалите инфлацията? Нека се уверим, че най-богатите корпорации плащат справедливия си дял“, написа той.

Amazon, която е платила 3,7 милиарда долара данъци в САЩ през 2021 г. срещу глобални приходи от 469 милиарда долара, често е критикувана, че не допринася достатъчно за федералната хазна, предвид нейния размер.

„Новосъздаденият съвет за дезинформация трябва да прегледа този туит“, отговори Безос, визирайки учреденият през април Съвета за управление на дезинформацията към Департаментът за вътрешната сигурност на САЩ. „Увеличаването на корпоративните данъци е добре да се обсъжда. Укротяването на инфлацията е от решаващо значение за обсъждане. Комбинирането им е просто пренасочване на вниманието“, написа основателят на Amazon.

Безос и Amazon бяха сред основните мишени бившия президент Доналд Тръмп, който често се опитваше да притъпи критичните към него статии в притежавания от Безос „Вашингтон пост“ с постове в Twitter. Това обаче е първата публична кавга на основателя на Amazon с Байдън.

В последните дни Twitter в центъра на вниманието на бизнес света, след като бордът на директорите на компанията прие офертата на Илон Мъск за придобиване на социалната мрежа срещу 44 млрд. долара. Самият Мъск обаче постави сделката на пауза вчера,  докато се чакат подробности, които да потвърдят изчисленията, че фалшивите профили и спамът в социалната мрежа действително представляват по-малко от 5% от потребителите.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ