Българският студентски стартъп Bevine с награда за иновация от европейското състезание на Джуниър Ачийвмънт

Българският студентски стартъп Bevine с награда за иновация от европейското състезание на Джуниър Ачийвмънт

Представете си, че собствениците на лозя могат да спестят до 90% от разходите за производството на вино, използвайки изкуствен интелект (AI), бази данни, анализи и интернет на нещата (IoT), какви биха били тогава ползите за винопроизводителите? Това е печелившата идея на Bevine, носител на специалната награда на Avanade “Дигитални иновации” за 2019 г., спечелена преди ден в европейско съзтезание на Джуниър Ачийвмънт Европа “Enterprise Challenge”. Ежегодното  съзтезание събира на едно място най-добрите европейски студентски стартъпи, победители в националните състезания в своите страни. Bevine е българският студентски стартъп от СУ „Св. Климент Охридски“, който взе голямата награда и чек за $5000 от JA и Citi, както и две отличия в специални категории – наградата на HPE „Най-иновативна идея“, както и наградата на Manpower „Най-добър екип“, по време на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, организиран от JA България на 8-10 юни 2019.

Спечелилите първо място на еквивалентните състезания на национално ниво 15 екипа от 14 различни държави се събраха в Осло, Норвегия тази седмица, за да представят своите бизнес идеи пред панел от международно жури. Това събитие отбелязва края на едногодишния работен процес на студентските компании и беше официалният финал за учебната година на студентската Startup програма на Джуниър Ачийвмънт в цяла Европа.

Сред критерите по които Bevine беше посочен като победител в тази специална категория са: употреба на дигитални иновации, жизнеспособност и осъществимост на бизнес идеята, устойчивост на бизнеса, презентационни и меки умения, цифрова етика.

Панелът на журито, който се състоеше от представители на Avanade, водещият дигитален иноватор от екосистемата на Microsoft, определи Bevine като отличен пример за това как да се използва дигиталната иновация за традиционната и реална индустрия. Журито похвали Bevine за техния подход към устойчивостта, бизнес етиката и лидерството и за това, че съчетавайки ги с истинската дигитална иновация успяват да предоставят информация в реално време, с цел  да намалят разходите на винопроизводителите за обезпаразитяване, скаутинг и производство на вино.

Като победители в тази категория, Bevine получиха 1000 евро и възможността за индивидуално менторство и бизнес коучинг в централата на Avanade в Лондон.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ