Боинг връща на работа 27 хиляди души

Боинг връща на работа 27 хиляди души

Боинг връща на работа 27 хиляди души

Американският самолетостроител Боинг (Boeing) обяви днес, че ще възобнови производството на завода в американския щат Вашингтон идната седмица, като ще се придържа към указанията за социална дистанция, предаде ДПА.
Компанията ще започне отново да произвежда граждански самолети поетапно, след като миналия месец заводът напълно спря работа заради кризата с новия коронавирус. Решението е взето, след като 10 големи американския авиокомпании получиха спасителен пакет от 25 млрд. долара от федералното правителство като част от програмата за подпомагане на икономиката, уточнява БТА.

Близо 27 000 души ще се върнат на работа в два поредни дни - 20 и 21 април. Боинг уточнява, че първата стъпка към рестарт е била направена още тази седмица като работа отново са започнали около 2500 души по отбранителните проекти, възложени на компанията.
От следващата седмица ще бъде възобновено производството на моделните линии 747, 767, 777, и ще продължи да се работи за възстановяване на програмата 737 след проблемите с модела 737 Макс (737 MAX). Боинг бе принуден да спре от движение самолетите 737 Макс след две катастрофи, при които загинаха 346 души.
През първото тримесечие е било отменено производството на нетно 307 самолета, близо половината от които - през март, когато САЩ бяха ударени от пандемията от Ковид-19. Производствените мощности на компанията в Южна Каролина засега остават замразени.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ