Две вериги ресторанти във Великобритания обявиха фалит

Две вериги ресторанти във Великобритания обявиха фалит

Две вериги ресторанти във Великобритания обявиха фалит

Поредна лоша новина за бизнеса дойде от Великобритания, където собственикът на веригите ресторанти Café Rouge и Bella Italia обяви фалит, информира БНР.

През последните три дни зачестиха новините за съкращения на работни места в резултат на пандемията от коронавируса. 91 ресторанта на CasualDiningGroup ще затворят врати незабавно, а 1 900 души от Café Rouge и Bella Italia остават без работа от общо 6 000 персонал на компанията. Ресторантите, които затварят, са предимно в Англия, като има няколко в Шотландия и Уелс. 159 от общо 250-те ресторанта остават отворени засега.

Ресторантите в Обединеното кралство изпитваха затруднения още преди пандемията, но техните доходи секнаха особено рязко след наложената в края на март карантина. Това става само дни преди планираното от правителството голямо облекчаване на карантината, включващо отваряне в събота на заведения, театри и фризьорски салони, но се очаква завръщането към нормалния начин на живот да бъде бавно и мъчително.

Схемата на властите за покриване на 80% от заплатите на пуснатите в принудителен отпуск изтича в края на август. С оглед на всичко това много фирми започнаха да съкращават работни места, за да контролират загубите си. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ