Facebook ще инвестира 1,5 млн. долара в аржентински медии

Facebook ще инвестира 1,5 млн. долара в аржентински медии

Facebook ще инвестира 1,5 млн. долара в аржентински медии

Гигантът в сферата на социалните мрежи Facebook ще инвестира 1,5 милиона долара в медии в Аржентина, за да обучава журналисти и да насърчи развитието на цифровите технологии, предаде Франс прес. 

Програмата, която бе стартирана миналата седмица, е част от журанлистически проект на Facebook, включващ партньорство с издатели от целия свят. Аржентина е първата страна от Латинска Америка, която става част от нея. Около 3000 журналисти от близо 150 медии ще могат да се включат в програмата, която ще продължи три години.

Facebook ще предложи обучения в сфери като развитие на продукта, експериментиране с нови формати и използване на статистики и др. 

"Смятаме, че цифровата трансформация ще създаде нови възможности за новинарската екосистема, като предложи различни възможности за разширяване на аудиторията чрез социални и интерактивни формати, както и за генериране на приходи от съдържание", каза пред АФП Хулиета Шарма, която отговаря за стратегическите партньорства на Facebook с медии от Латинска Америка. 

Facebook инвестира вече 600 милиона доалра по света от 2018 г. насам в подкрепа на цифровото развитие в медиите. Компанията планира да инвестира още 1 милиард през следващите три години. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ