Facebook стъпва дискретно в Китай с приложение за снимки

Facebook стъпва дискретно в Китай с приложение за снимки

Facebook е пуснала тайно в Китай мобилно приложение за обмяна на снимки, съобщи „Ню Йорк Таймс“. Социалната мрежа е блокирана в Китай.

По данни на американското издание приложението, наречено Colorful Balloons, е представено на местния пазар от локална компания. Това позволява на да се скрие фактът, че приложението е дело на Facebook.

Вестникът отбелязва, че външният вид и функциите на приложението напълно съвпадат с приложението на Facebook Moments.

Американската компания не потвърди категорично информацията, но подчерта в съобщение до Франс прес, че отдавна се интересува от китайското интернет пространство, чиито потребители надхвърлиха миналата година 700 млн.

Китайските власти казват, че са готови да дадат достъп на социалната мрежа до континентален Китай, но при условие, че спазва законите на страната.

Регулацията на достъпа до интернет в Китай се смята за една от най-строгите в света. От началото на 2000-те там действа специални система за филтриране на съдържанието.  В континентален Китай в момента са блокирани услугите на Facebook, Google, Twitter, YouTube, Instagram, сайтовете на много от големите световни медии като The New York Times, The Wall Street Journal, агенция Bloomberg. Забраните не действат в Хонконг заради специалния му статут.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ