Ferrovial продаде дъщерното си дружество Broadspectrum

Ferrovial продаде дъщерното си дружество Broadspectrum

Ferrovial продаде дъщерното си дружество Broadspectrum

Испанската група за строителство и услуги Ferrovial обяви приключването на продажбата на дъщерното си дружество Broadspectrum за сума от 465 милиона долара (около 291 милиона евро), информира Ройтерс.

„Тази цифра включва интегрираните корекции в договора за продажба, които са често срещани при този тип операции и не включва стойността на участието на Ferrovial group (50% от акционерния капитал) в съвместно предприятие с местен партньор по отношение на който има оферта за покупка от Ventia Services Group Pty Limited в размер на 20 милиона долара (12 милиона евро)“, се казва в изявление на компанията до Националната комисия за пазара на ценни книжа.

Ferrovial добавя, че продажбата на бизнеса с услуги в Австралия и Нова Зеландия ще има положително парично въздействие от 214 милиона евро, но на счетоводно ниво ще генерира загуба от 75 милиона евро. През декември компанията посочи, че продажбата ще има отрицателно въздействие върху резултатите от 270 милиона евро. 

В деня на затваряне Broadspectrum има нетна парична позиция от приблизително 77 милиона евро. Увеличението на нетния паричен поток на Ferrovial от тази транзакция ще бъде 214 милиона евро. 

Това е първата продажба, която Ferrovial предприема в рамките на процеса на продажба на подразделението „Услуги“, стартирало преди година, като част от промяната в своята стратегия за фокусиране върху строителството и управлението на инфраструктурата. Компанията Ferrovial реши да предприеме продажбата на бизнеса на части, в зависимост от пазарите, на които оперира, главно в Обединеното кралство и Испания, в допълнение към САЩ и Чили, както и този в Австрия и Нова Зеландия, които вече се продават. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ