Fox придобива развлекателната медия TMZ

Fox придобива развлекателната медия TMZ

Fox придобива развлекателната медия TMZ

Fox Entertainment придобива развлекателната платформа TMZ и нейните медийни притежания от WarnerMedia в сделка, чиято стойност не се оповестява публично.

Fox Entertainment, както и Fox News Media и Fox Sports, са част от корпорацията Fox, която е собственост на магната Рупърт Мърдок, припомня „Ройтерс“.

Като част от сключеното споразумение Fox ще притежава и отговаря за операциите на всички продукти под бранда TMZ, включително синдикираните тв предавания “TMZ” и “TMZ Live”, които се излъчват в мрежи на филиали, които са притежавани от Fox Television Stations. В портфолиото влизат още спортният сайт TMZ Sports, уебсайтовете за знаменитости TooFab и TMZ, както и операциите на турнета на знаменитости в Лос Анджелис и Ню Йорк.

Основателят и управляващ директор на медията, Харви Левин, ще остане на поста си, като ще докладва на Роб Уейд, президент по алтернативни развлечения и специални предложения във Fox Entertainment.

WarnerMedia е собственост на AT&T, която е в процес на преосмисляне на скъпите си медийни инвестиции, за да се съсредоточи върху първоначалния си бизнес по доставка на телефонни и интернет услуги. През миналия декември компанията се съгласи да продаде своя аниме бизнес Crunchyroll на фирма на Sony за 1.18 млрд. долара.

Освен това телекомуникационният оператор комбинира медийните активи на WarnerMedia с Discovery, за да създаде самостоятелна компания, Warner Bros. Discovery, в сделка, която се очаква да бъде финализирана догодина.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ