Германска компания планира 10 млн. евро инвестиции у нас

Германска компания планира 10 млн. евро инвестиции у нас

Немска компания производител на електромеханични прецизни компоненти за микроелектронната и автомобилната промишленост планира да навлезе в България с първоначална инвестиция от 10 млн. евро, стана ясно на среща на министъра на растежа и иновациите Даниел Лорер с нейни представители днес. За момента компанията е в процес на избиране на локация за своята производствена база. Германският инвеститор има производствени бази пов цял свят, в които понастоящем работят около 2000 служители.

Германия е най-големият външнотърговски партньор на България, както по линия на инвестициите, така и по отношение на търговията. Търговският обмен между двете страни за периода януари-септември 2021 г. възлиза на 7,033 млрд. евро, като дори и в този тежък период за икономиките инвеститорският интерес към страната ни се е запазил и са направени няколко големи инвестиции у нас, съобщи президентът на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Тим Курт на церемония по връчването на Наградите на Германската икономика за 2021 г. Събитието се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и на нея присъстваха още посланикът на Германия у нас Н.Пр. Кристоф Айххорн, министърът на туризма Христо Проданов и представители на бизнеса и деловите среди.  

"Фесто Производство" е победителят тази година в категория "Голямо предприятие" на наградите на Германската икономика. Останалите призьори са Смарт Органик“ – за малко и средно предприятие, както и „УниКредит Булбанк“ и „Пейхоук“ , съответно в категории „Социален ангажимент“ и „Стартъп“.

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който връчи наградата на победителя в  отбеляза, че новото правителство искрено желае партньорството с германския бизнес да продължи още по-активно и да се разширява.

„Обещаваме нещо, което немските компании много ценят и досега не са намирали у нас в достатъчна степен - ред, върховенство на закона и правила", заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който връчи наградата на победителя в категория "Голямо предприятие".

[[{"fid":"387680","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""},"link_text":false,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"external_url":""}},"attributes":{"height":1000,"width":1500,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ