Хамад в Доха е най-доброто летище в света

Хамад в Доха е най-доброто летище в света

Хамад в Доха е най-доброто летище в света

Международното летище Хамад в Доха, столицата на Катар, е начело на тазгодишната класация на платформата AirHelp за най-добрите летища в света, отнемайки лидерството на Сингапур.

Платформата публикува рейтинги на летищата за втора поредна година. Хамад в Доха получава средна оценка 8,77 от максимална 10 заради отличните отзиви за качеството на обслужването. Тази година летището в Сингапур се класира едва на пето място, отбелязва „Фигаро“.

Второто място е за летище на Атина (8,69), трето е токийското международно летище Ханеда (8,63), следвано от Кьолн (8,61).

Класацията е съставена по три критерия – точност, качество на услугата и възприемане в социалните мрежи. Включени са 141 летища, сред които доста европейски, няколко руски и турски и нито едно българско летище.

AirHelp e компания, помагаща на пътниците да получат компенсации, ако се чувстват ощетени заради забавени или анулирани полети.

Платформата публикува всяка година и класация на най-добрите авиокомпании. 2018 бележи завръщането на начело на Qatar Airways след третото й място миналата година. Сега тя получава оценка 9,08 от 10 с почти недостижимо от другите качество на услугата. Подгласници са Lufthansa, Etihad Airways и Singapore Airlines. В рейтинга са включени 72 компании.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ