И бизнес лидерите осъдиха размириците

И бизнес лидерите осъдиха размириците

Бизнес лидер от Силициевата долина до Уолстрийт се присъединиха към призивите за спазване на реда и закона след вчерашните разпирици на Капитолия, където привърженици на Доналд Тръмп щурмуваха сградата на Конгреса вчера, по време на утвърждаването на изборните резултати от президентския вот, проведен на 3 ноември миналата година, според които демократът Джо Байдън е новият държавен глава на САЩ.

„Категорично осъждам насилието в столицата на нашата нация. Това не сме ние нито като хора, нито като държава. По-добри сме от това“, написа в изявление председателят и главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, Джейми Димън. „Избраните ни лидери са отговорни да призоват за прекратяване на насилието, да приемат резултатите и, както нашата демокрация прави от стотици години, да подкрепят мирния преход на властта“, коментира още той, цитиран от Fox News.

Като „безпрецедентно беззаконие“ описа размириците Арвинд Кришна, изпълнителният директор на IBM. „Тези действия нямат място в нашето общество и трябва да спрат, за да може нашата демократична система да заработи“, написа той в профила си в социалната мрежа Twitter.

 

 

„Трябва да завършим прехода към администрацията на новоизбрания президент Байдън“, призова шефът на Apple, Тим Кук, който също осъди безредиците, отбелязали „тъжна и срамна глава в историята на нацията“.

 

 

Агресията на Капитолия е „една от най-ниските точки в 245-годишната история на нацията“ за главния изпълнителен директор на Visa, Ал Кели-младши.

Според Марк Беньоф, главен изпълнителен директор на Salesforce, лидерите „трябва да призоват за мир и обединение сега“.

 

 

В имейл до служители събитията от Капитолия главният изпълнителен директор на Alphabet, Сундар Пичай, определи като „шокиращи и страшни за всички нас“.

Главният изпълнителен директор на Citigroup, Майкъл Корбат, е „отвратен от действията на онези, щурмували Капитолия в опит да осуетят ратифицирането на Електоралната колегия“.

За Дан Шулман от PayPal насилието е „едновременно шокиращо и обезпокоително“, освен това „нарушава самата основа на демокрацията“.

Дейвид Соломон от Goldman Sachs призова американците да започнат „да реинвестират в демокрацията и повторното изграждане на институциите, които са направили Америка изключителна нация“.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ