И новата батерия на Galaxy Note 7 изпуши

И новата батерия на Galaxy Note 7 изпуши

И новата батерия на Galaxy Note 7 изпуши

Новата версия на смартфона на Samsung Galaxy Note 7, която беше обявена за безопасна, се запали в самолет на авиокомпанията Southwest Airlines.

Авиокомпанията потвърди, че пътниците в самолета от Луисвил, Кентъки, за Балтимор, Мериленд, са били евакуирани преди излитането в сряда. Samsung  заяви, че разследва случая.  

На 2 септември Samsung  спря продажбите на новия си модел смартфони и изтегли от пазара 2,5 млн. вече продадени устройства заради прегряване и избухване на батериите.

По-късно компанията поднови продажбите с обещанието, че дефектите са поправени.

Представител на Southwest Airlines каза пред Би Би Си, че пътник съобщил за дим от смартфона си и веднага всички напуснали борда благополучно.

Собственикът на смартфона съобщава, че е купил устройството на 21 септември. На кутията му имало черна квадратна марка – с такъв знак са отбелязани новите, безопасни апарати. Той добавя, че телефонът е бил изключен и не е бил в процес на зареждане, когато започнал да се загрява в джоба му.

„Работим съвместно с властите и с авиокомпанията, за да получим достъп до устройството и да установим причините за случилото се“, съобщи технологичната компания след новия инцидент, но нястоя, че случаят е изолиран.

В края на септември, когато Samsung увери, че новите смартфони вече са напълно безопасни, в интернет започнаха да се появяват жалби, че устройствата прегряват, както и преди. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ