"Луфтханза" навлиза в драстично преструктуриране. Закрива нискотарифното подразделение Germanwings

"Луфтханза" навлиза в драстично преструктуриране. Закрива нискотарифното подразделение Germanwings

Водещата германска авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa) обяви планове за драстично преструктуриране заради щетите, които търпи от наложените ограничения за пътуване в резултат на пандемията от коронавируса. Авиокомпанията значително ще свие флотилията си и ще закрие подразделението си за нискотарифни полети "Джърмануингс" (Germanwings) като част от преструктуриране, продиктувано от пандемията от коронавируса, предаде ДПА.

За постоянно на земята ще останат 18 самолета за дълги полети и 11 за дестинации на средни разстояния. Шест от тях са "Еърбъс" (Airbus), за които вече бе планирано да бъдат продадени обратно на производителя през 2022 година.

Дейността на филиала за полети на дълги разстояния "Юроуингс" (Eurowings) също ще бъде ограничена.

Полетите на "Джърмануингс" ще бъдат прекратени. Всички варианти, произтичащи от това, ще бъдат обсъдени със съответните профсъюзи, обяви "Луфтханза". Авиокомпанията анонсира, че смята да предложи на максимален брой служители да продължат работа на групово равнище.

"Луфтханза" потвърди, че преструктурирането в подразделенията "Остриън еърлайнс" (Austrian Airlines) и "Брасълс еърлайнс" (Brussels Airlines), започнало преди пандемията, ще бъде засилено. Ще се наложи и филиалът "Суис" (Swiss International Airlines) да приспособи флотилията си, посочи германският превозвач.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ