Наближава крайният срок за участие в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството

Наближава крайният срок за участие в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството

Наближава крайният срок за участие в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството

 Наближава крайният срок за участие в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството. Министерство на икономиката отправя покана към всички публични институции - национални, регионални и местни, с проекти в подкрепа на предприемачеството с поне две годишна история, да се включат в националния етап на конкурса. Право да участват имат и проекти, реализирани чрез публично-частни партньорства между публичните органи и неправителствени организации, университети, фондации, бизнес организации, предприятия и др. Крайният срок за кандидастване е до 31 май 2018 г. Формуляр за участие в конкурса може да откриете на уебсайта на Министерство на икономиката.

Европейските награди за насърчаване на предприемачеството са конкурс, целящ да отличи най-успешните и оригинални проекти, реализирани от национални, регионални и местни публични институции, обществени и бизнес организации, в подкрепа на предприемачеството, предприемаческите умения, подобряването на бизнес средата и насърчаването на „зелени“ пазари и ефикасното експлоатиране на ресурсите.

Конкурсът се провежда ежегодно и има два етапа – национален и европейски. За да продължат участие на европейския етап, кандидатите трябва първо да са преминали успешно през селекция в собствената си страна. На национално равнище, от българско жури под ръководството на Министерството на икономиката, ще бъдат отличени две кандидатури в две отделни категории, които ще бъдат наградени на специална Церемония през месец юни 2018г. и ще получат право на участие в европейския етап на конкурса.

Категориите, в които ще се присъждат награди през 2018 г. са:

  • Насърчаване на предприемаческия дух

  • Инвестиране в придобиването на предприемачески умения

  • Подобряване на бизнес средата

  • Подкрепа на интернационализирането на бизнеса

  • Подпомагане развитието на „зелени“ пазари и ефикасното експлоатиране на ресурсите

  • Награда за отговорно и интегриращо предприемачество

Финалът на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството ще се състои в периода 19-21 ноември 2018г. в гр. Грац, Австрия, по време на Асамблеята на малките и средните предприятия. Националните победители ще бъдат поканени да участват лично в тържествената заключителна церемония по награждаването.

Европейските награди за насърчаване на предприемачеството се провеждат от 2006г. Над 3400 проекта са участвали до момента и всички те са допринесли за създаването на хиляди нови фирми. Целта на Европейската комисия е да възнагради и постави във фокуса на публичното внимание най-значимите инициативи и дейности, предприети на национално, регионално и местно ниво, насърчаващи предприемачеството и малкия бизнес в Европа.

Повече информация за наградите и кандидастването можете да намерите на  уебсайта на Министерство на икономиката

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ