Netflix потвърди насочването си към видеоигрите

Netflix потвърди насочването си към видеоигрите

Netflix потвърди насочването си към видеоигрите

Netflix съобщи за най-сериозното забавяне при растежа на броя на абонатите си от осем години в момент, когато хората излязоха от пандемичните си "пашкули". Компанията обаче има отговор - видеоигрите, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Гигантът в стрийминг услугите обяви, че планира да започне да добавя и видеоигри към съществуващите абонаментни планове, без допълнително заплащане. Netflix не разкри повече подробности освен това, че първоначално ще се съсредоточи върху мобилните игри.

Потвърждението за дългоочакваното разширяване на портфолиото съвпада с публикуването на последния доклад за финансовите резултати на Netflix.

Финансовият анализ показва, че видео услугата е прибавила 1,5 милиона абонати през периода от април до юни. Това е малко по-добре от слабото увеличение, прогнозирано от ръководството, след като Netflix регистрира бавен старт през зимните месеци, но все още е далеч от темпа на растеж през последните години

Netflix е спечелил 5,5 милиона абонати през първите шест месеца на годината и това е най-слабото му представяне през първата половина на годината от 2013-а. Тогава компанията все още пускаше повече оригинални програми вместо лицензирани стари телевизионни сериали и филми.

Въпреки регистрирания спад в растежа тази година Netflix продължава да е най-голямата стрийминг услуга в света на един все по-конкурентен пазар, който включва Walt Disney, HBO, Amazon и Apple. Netflix приключи юни с 209 милиона абонати по света, припомня АП.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ