Sony вдига летвата, иска да увеличи потребителите си до 1 милиард

Sony вдига летвата, иска да увеличи потребителите си до 1 милиард

Японската корпорация Sony Group планира да увеличи броя на потребителите, които използват нейните услуги или продукти от сегашните 160 милиона на 1 милиард. Това става ясно от стратегията на компанията, публикувана в сряда на официалния й уебсайт, предава ТАСС. 

Отбелязва се, че няма индикативен срок за увеличаване на броя на потребителите. За целта Sony обаче планира да развие своите дейности в игрите, музиката и киното, както и да укрепи своите мобилни и социални услуги.

В публикувания документ се посочва, че корпорацията възнамерява да отпусне около 2 трилиона йени (около 18,3 милиарда долара) за стратегически инвестиции в рамките на три години. 

За финансовата година, приключила на 31 март, компанията очаква нетна печалба от 1,09 трилиона йени (9,09 милиарда долара), като марката от 1 трилион йени може да бъде надмината за първи път. Почти една трета от тези приходи идват от продажби на видео игри и развлечения от линията PlayStation. През ноември 2020 г. започнаха продажбите на новата игрална конзола PlayStation 5 (PS5), разработена от Sony. 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ