Официално: "Юнайтед груп" потвърди, купува "Виваком"

Официално: Юнайтед груп потвърди, купува Виваком

Официално: "Юнайтед груп" потвърди, купува "Виваком"

Телекомуникационният доставчик "Юнайтед Груп" (United Group) обяви официално, че ще закупи българският телекомуникационен оператор "Виваком" (Vivacom) за 1,2 млрд. евро.

"Юнайтед груп", който бе сформиран официално през 2012-а година, оперира на телекомуникационни платформи и медии на Балканите. През 2018-а година компанията беше закупена от британският инвестиционен фонд BC Partners. Наскоро компанията придоби и хърватският телеком Tele2 за 220 милиона евро.

"Виваком" е добре управлявана компания със силен мениджмънт и се вълнувам от възможностите, които имаме за да изградим още по-силен бизнес“, се казва в изявление на главният изпълнителен директор на "Юнайтед груп", Виктория Боклаг.

За предстоящата поредна продажба на най-големия телеком у нас се заговори още в средата на годината. Миналия месец чуждестранни медии първо обявиха, че два инвестиционни фонда наддават за "Vivacom", а след това се появиха информации, че единият от тях -  "Юнайтед Груп" влиза в ексклузивни преговори за сделка.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ