Финанси
|Компании
|Енергетика
|Икономика
|Пивоварна Britos: Класни рецепти, водещи технолози и инвестиции
Ние не просто произвеждаме стандартизиран продукт, ние го създаваме. Колкото и модерни да са съоръженията ни, в крайна сметка те се контролират от хора, споделя собственичката и управителка на пивоварната Габриела Попова
Който е опитал българското пиво Britos, споделя, че бирата се отличава с плътен, интензивен, характерно горчив и наситено малцов вкус и осезаем аромат на горчиви хмелове. Затова едва ли е случайно, че Britos често печели престижни награди за качество на института "МондСелексион" в Брюксел. През 2017 г. пивото прибави втори златен медал към двата сребърни в съревнование с близо 3000 продукта от над 80 страни.
В навечерието на празника на пивоварите 20 юли малката семейна пивоварна от Велико Търново отбеляза петата си година на пазара. Своя възход тя дължи на високото си качество и класните си рецепти, както и на инвестициите си в служителите и в модерни технологии. Стартирала през 2012 г., компанията поема риска да инвестира в най-модерни технологии и качествени рецепти, като спазването на оригиналната рецепта и качеството на материалите се контролира от Берлинския институт по пивото - VLB, с чието сътрудничество е стартирала пивоварната.
За да устои на конкуренцията, Britos въвежда напълно автоматизиран процес с висока ефективност и постоянно следене на качествените показатели на пивото. Партньори на пивоварната са най-реномираните производители на машини за този сектор, сред които GEA - Huppmann Германия, Holvrieka Белгия, Filtrox Швейцария и Krones Германия. Към момента компанията изгражда и енергийно ефективен склад и инвестира в оборудване и съоръжения и в нова високоефективна линия за стъкло, което ще є позволи да запази вкуса на бутилираната бира по-дълго чрез елиминацията на кислорода в бутилките, както и да добави нови разфасовки и разновидности към портфолиото си. Компанията е сертифицирана по ISO 22000:2005, НАССР. При първоначална инвестиция от приблизително 20 млн. лв. компанията е инвестирала до момента допълнително около 7 млн. лв. за подобрения и нововъведения.
"Ние не просто произвеждаме стандартизиран продукт, ние го създаваме и колкото и модерни да са съоръженията ни, в крайна сметка те се контролират от хора - споделя собственичката и управителка на пивоварната Габриела Попова. - Затова сме горди, че при нас е пивоварят с най-дълъг стаж в България, както и че разчитаме на едни от най-добрите технолози у нас."
През годините пивоварна Britos успява да бъде конкурентна както на вътрешния пазар, така и да увеличава износа си. Досега е отличена като инвеститор на годината за 2013 г. и е сред компаниите, наградени в конкурса "Експортьор на годината 2015".
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.