Поръчките за японското машиностроене се свиват

Поръчките за японското машиностроене се свиват

Поръчките за японското машиностроене се свиват

Поръчките за японските компании от машиностроенето са намалели с 0,1 на сто през декември спрямо предходния месец. Това отчете правителството в доклад, който бе публикуван днес и цитиран от ДПА.

Въпреки спада резултатът е по-добър от средната прогноза за свиване с 1,1 на сто на този показател, според предвижданията на анализаторите, анкетирани от в. "Никей".

През ноември поръчките за японските машиностроителни компании са били почти без промяна спрямо предходния месец.

През декември поръчките за машиностроителните групи в Япония, включително и за такива силно променливи категории като корабите, са намалели с 0,1 на сто до 862,6 милиарда йени (17,8 милиарда долара), съобщи правителствената служба.

Според прогнозите на правителството поръчките за компаниите от машиностроенето през първото тримесечие на тази година ще се понижат с 1,8 на сто спрямо предходните три месеца до 2,45 трилиона йени.

Японската икономика постигна растеж от 1,4 на сто през периода октомври-декември, отбелязвайки за първи път нарастване на брутния вътрешен продукт на страната за последните две тримесечия, припомни правителството.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ