Послание в бутилка за по-добър свят от "Загорка"

Послание в бутилка за по-добър свят от Загорка

Послание в бутилка за по-добър свят от "Загорка"

Над 45 500 евро е инвестирала ЗАГОРКА АД само в послания за отговорна консумация през 2018 година, реализирани в телевизионни кампании и кампании в социалните медии.

България е на едно от първите места по пътнотранспортни произшествия и шофиране в нетрезво състояние, затова повишаването на безопасността по пътищата е един от приоритетите на компанията в платформата й за устойчиво развитие "Създаваме по-добър свят". Това е и част от добрите практики на пивоварната, обобщени в петия й годишен доклад за устойчиво развитие. Представен като писмо в бутилка, докладът обобщава резултатите, постигнати от компанията в няколко ключови сфери, в които ЗАГОРКА е фокусирала усилията си, за да създава положителна промяна: опазване на водните ресурси, намаляване на въглеродните емисии, насърчаване на отговорната консумация, повишаването на безопасността по пътищата, подкрепа и израстване с местните общности, опазване на околната среда.

В партньорство със Съюза на българските автомобилисти и чрез техните инициативи, компанията насърчава отговорната консумация, предоставяйки на потребителите възможности за наслада с любимия продукт без рискове за шофирането. Компанията реализира и редица инициативи с Heineken® 0.0 в партньорство с Dacia Picnic, Spark и Walltopia. В допълнение, поставяйки безопасността на първо място, също така ЗАГОРКА се фокусира и върху осигуряване специални обучения по темата, насочени към служителите. Компанията отчита и принос в размер на над 41 000 евро към социални проекти и общността, както и 11% нарастване на доброволчеството от служителите, в сравнение с 2017 г. С цел създаването на все повече устойчиви практики в страната, компанията активно работи и със своите доставчици, придържайки се към установени стандарти и успешни политики, с които да подпомогне изграждането на стратегии за устойчиво развитие по цялата верига на доставки. В следствие на активните действия в тази посока, вече 100% от доставчиците са подписали Код на доставчика, осигуряващ високо ниво на бизнес поведение и зачитането на човешките права и околната среда.

Спазването на дългосрочна политика за опазване на ресурсите и околната среда от компанията е довело до намаляване с 28% на водата, използвана за производството на бира от 2011 г. насам. По отношение на CO2 емисиите компанията отчита намаление с 23% в логистиката от 2010 г. насам, въпреки че за същия период произвежда повече бира и камионите за дистрибуцията им изминават повече километри.

Отговорната консумация е още една важна сфера за ЗАГОРКА АД. През 2018 година, компанията продължи и кампанията „Game Over - Алкохолът не е игра” с диалог по темата за вредите от продажбата и употребата на напитки с алкохолно съдържание на деца и младежи под 18-годишна възраст.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ