Bank of America: Рецесията вече е тук!

Bank of America: Рецесията вече е тук!

Bank of America: Рецесията вече е тук!

Рецесията, причинена от пандемията от коронавирус, е не просто неизбежна – тя вече е тук. Това предупредиха своите инвеститорите от Bank of America в четвъртък, предаде Си Ен Би Си.

„Официално декларираме, че икономиката е изпаднала в рецесия… присъединявайки се към останалата част от света. Потъването е дълбоко“, коментира в бележка Мишел Майер от Bank of America.

„Ще бъдат изгубени работни места, богатството ще бъде унищожено и доверието в бизнеса ще бъде потиснато“, добави тя, като заяви, че очаква американската икономика да се срине с 12% през второто тримесечие и да се свие с 0,8% за цялата 2020 г.

Bank of America очаква равнището на безработица в САЩ да се удвои, като всеки месец от второто тримесечие ще бъдат губени по около 1 млн. работни места докато достигнат 3,5 млн.

Пандемията от коронавирус вече порази световните фдонвои пазари като S&P 500 и Dow Jones се търгуват в меча територия, на 30% под рекордните си нива от февруари.

Според Майер ситуацията само ще се влоши. Тя очаква нов спад през април, последван от бавно връщане към растеж и нормализиране на ситуацията към юли.

 „Въпреки че сривът е тежък, той ще бъде краткосрочен“, добавя Майер.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ