Rolls-Royce обмисля съкращаване на 15% от персонала

Rolls-Royce обмисля съкращаване на 15% от персонала

Rolls-Royce обмисля съкращаване на 15% от персонала

Британският производител на самолетни двигатели Rolls-Royce Holdings Plc планира да намали работния си персонал с близо 15%. Това означава съкращаване на до 8 000 работни места от общо около 52 000 работещи, тъй като компанията е изправена пред сериозни проблеми на фона на пандемията от коронавирус, съобщават "Файненшъл таймс" и "Ройтерс". От Rolls-Royce обаче отказаха да коментират новината. 

Позовавайки се на няколко източници от Rolls-Royce, финансовото издание допълва, че не се очаква ръководителите на британската компания да обявят окончателната бройка преди края на май, тъй като тепърва започват разговорите със синдикатите на работниците, но тази бройка вероятно ще надхвърли съкратените 5000 работни места след терористичните атаки в САЩ на 11-ти септември 2001г. 

През миналия месец Rolls-Royce се отказа от заложените от компанията финансови цели и от раздаването на дивиденти, за да набере финанси за справяне с коронавирусната криза. Тогава главният изпълнителен директор на компанията Уорън Ийст заяви, че през април Rolls-Royce ще се стреми да намали паричните разходи, включително разходите за заплати при целия си работен персонал с поне 10% през тази година. 

Двигателите на компанията се използват от самолети на "Еърбъс" (Airbus) и "Боинг" (Boeing Co), като на Rolls-Royce се плаща от авиокомпаниите зависимост от това колко летателни часа имат двигателите на компанията. 

Няколко основни производители на самолети вече предложиха схеми за доброволно напускане на техни служители, за да се адаптират към драматичното свиване на въздухоплавателната индустрия по време на COVID-19. Дали и Rolls-Royce ще пристъпи към подобни мерки, предстои да се разбере. 

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ