Русия може да блокира Facebook

Русия може да блокира Facebook

Русия може да блокира Facebook

Русия може да блокира Facebook, ако не пренесе базата данни за руските си потребители на територията на страната, съобщи ТАСС. Това ще стане след края на проверката на социалната мрежа в Русия, съобщи шефът на руският надзорен орган по информацията (Роскомнадзор) Александър Жаров пред "Известия".

"До края на 2018 г. ще направим проверка на компанията и има няколко точки, които трябва да бъдат изпълнени: локализацията на базата данни на руските граждани в Русия, премахване на цялата забранена информация – а те значително закъсняват със сроковете – и спазването на други закони. Ако нищо от това или нещо от това не бъде изпълнено, или руската държава не бъде информирана за намеренията да се проведат такива действия, то очевидно ще бъде поставен въпросът за блокиране“, заяви Жаров.

Той отбелязва, че предстои среща с представители на социалната мрежа в средата на годината.

Последната подобна среща е била през февруари. На нея били обсъдени аспектите от изпълнението на изискванията на руското законодателство към социалната мрежа, включително по отношение на базите данни и изтриването на съдържанието, смятано от Русия за незаконно, както и изтриването на акаунти на руски потребители.

В Русия действат правила, които задължават медиите да дават достъп на държавата до данните на потребителите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ