Ryanair обяви отмяна на полети и за България

Ryanair обяви отмяна на полети и за България

Ryanair обяви отмяна на полети и за България

Кризата с полетите на Ryanair ще засегне и България. Под натиска на многобройните си клиенти, нискотарифната компания публикува днес на сайта си пълен списък  на полетите, които предвижда да отмени до 28 октомври. От него става ясно, че по дестинацията София- Лондон и обратно ще бъдат отменени общо 22 полета. Те са в два дни от седмицата - четвъртък и събота. 

Според обявения до момента график на съкращения, за България са в сила следните промени:

- На 21 септември са отменени полетите с номера FR9961 от лондонското летище Станстед до София и обратния полет FR9962 от София за Станстед. 

- На 28 септември също отпадат и полетите FR9967 от Станстед до София и FR9968 от София за Станстед. Същите полети няма да бъдат изпълнени и на 5 октомври, 12 октомври, 19 октомври и 26 октомври. 

- На 30 септември, 7 октомври, 14 октомври, 21 октомври и 28 октомври няма да се изпълняват полетите с номера FR9967 от Станстед до София и FR9968 от София до Станстед, Лондон. 

До 50 полета дневно до различни държави ще бъдат отменени през следващите 6 седмици - това е едва 2% от всички обслужвани дестинации, подчертават в официално съобщение от компанията. 

Тя обяснява настъпилата криза с недостиг на пилоти заради "объркан график" на отпуските им. 

"Ryanair" предлага като компенсация потърпевшите или безплатно да резервират друга дата на полет, или да си получат обратно парите.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ