САЩ съдят Uber заради завишени цени за хора с увреждания

САЩ съдят Uber заради завишени цени за хора с увреждания

САЩ съдят Uber заради завишени цени за хора с увреждания

Министерството на правосъдието на САЩ съди платформата Uber за споделено пътуване заради завишени цени за хора с увреждания.

Според властите таксите за време за изчакване на компанията са дискриминиращи пътниците с увреждания, които се нуждаят от повече от две минути, за да се качат в една кола, предаде „Би Би Си“.

Министерството твърди, че Uber трябва да спазва Закона за американците с увреждания, но компанията отговаря, че таксите за време за изчакване не се прилагат и се възстановяват за хората с увреждания.

Според помощник главния прокурор в отдела за граждански права в Министерството на правосъдието, Кристен Кларк, съдебният процес има за цел да изпрати „мощно послание, че Uber не може да санкционира пътниците с увреждания, просто защото им трябва повече време, за да се качат в колата“.

По думите ѝ Uber и други компании, предоставящи транспортни услуги, трябва да „осигурят равен достъп за всички хора, включително тези с увреждания“.

От приложението за споделено пътуване отрекоха политиките им да нарушават Закона за американците с увреждания. Говорител на компанията обяви, че са протичали дискусии с министерството преди „изненадващото и разочароващо“ дело.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ