САЩ скоро ще въведат мита върху стоманата и алуминия от ЕС

САЩ скоро ще въведат мита върху стоманата и алуминия от ЕС

САЩ скоро ще въведат мита върху стоманата и алуминия от ЕС

САЩ скоро ще обявят планове за налагане на мита върху стоманата и алуминия от ЕС, може би още днес, пише в. "Уолстрийт джърнъл", цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Утре изтича крайният срок за временните изключения, направени от САЩ за планираните обмитявания на вносна стомана и алуминий.

Вестникът се позовава на запознати с темата източници, според които администрацията на Тръмп е готова да остави крайния срок за изключението за ЕС да изтече. Според източниците все още е възможно да се постигне споразумение в последния момент, но е малко вероятно, предаде БТА.

На 23 март президентът Доналд Тръмп обяви 25 процента мито върху вносната стомана и 10 процента върху вносния алуминий, но направи временни изключения за ЕС, Канада, Мексико, Бразилия, Австралия и Аржентина.

ЕС настоява изключението за него да стане постоянно, но във вторник европейският комисар за търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че това е слабо вероятно и каза, че в най-добрия случай очаква американците да наложат някакви квоти на ЕС.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ