2017 г. - най-скъпата в историята на застрахователния сектор

2017 г. - най-скъпата в историята на застрахователния сектор

2017 г. - най-скъпата в историята на застрахователния сектор

Световният застрахователен сектор понесе рекордни загуби миналата година в резултат на поредица природни бедствия в цял свят, съобщи германският застрахователен гигант Munich Re, цитиран от ДПА.

Поредицата урагани и други бедствия през 2017 година са стрували на застрахователите около 135 милиарда долара, което я прави най-скъпата година в историята на сектора. Основната причина за мащабните загуби е вълната от циклони, ударила Карибите и източното крайбрежие на Съединените щати преди четири месеца.

Като цяло щетите от бедствията миналата година са за 330 милиарда долара, което е два пъти повече в сравнение с 2016 година (175 милиарда долара) - най-високата стойност в историята след 2011 година (354 милиарда долара), уточнява АФП.

Общо около 710 климатични или сеизмологични събития са регистрирани през 2017 година, в сравнение с 605 такива събития средно за този период.

Половината от всички установени щети са били в Съединените щати, което е много повече от средния дял от една трета в дългосрочен план.

Само ураганът Харви през август, с проливните си дъждове в щата Тексас, е причинил щети за 85 милиарда долара.

В Европа анормално ниските температури през април са причинили щети за 3,6 милиарда долара в селското стопанство, от които само 650 милиона долара са покрити от застрахователите.

Източник: БТА

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ