Шеф уволни 900 служители с обаждане в Zoom

Шеф уволни 900 служители с обаждане в Zoom

Шеф уволни 900 служители с обаждане в Zoom

„Ако сте в този разговор, сте част от злощастната група, която е съкратена.“ С тези думи в платформата Zoom шефът на ипотечната платформа Better.com съобщи на над 900 служители, че са уволнени незабавно.

„Благодаря на всеки за индивидуалния му принос към Better. Иска ми се новината да беше друга, иска ми се да процъфтявахме с ентусизъм, както беше в началото на годината“, обяви главният изпълнителен директор Вишал Гарг.

Служители записаха обявлението му и го споделиха онлайн. Всички потърпевши ще получат имейли от отдела за човешки ресурси с подробности за обезщетенията и уволненията.

Самият Гарг посочва пазарната ефективност, представянето и производителността като причина за съкращенията, пише CNN. Изданието Fortune обаче съобщи, че шефът обвинил служителите, че „крадат“ от своите колеги и клиенти, като са непродуктивни и работят само два часа на ден.

По време на обявлението той сподели, че това е вторият път в кариерата му, в който се налага да предприема подобен ход. „Миналия път когато го направих, плаках“, каза Гарг.

Подкрепената от Softbank фирма съобщи през май, че става публична чрез компания за придобиване със специална цел (SPAC) и миналата седмица получи 750 млн. долара като част от сделката.

По-рано в имейл, изпратен до работниците и станал публично достояние, самият Гарг отправя критики към тях, като ги определя като много бавни. „Вие сте група тъпи делфини… Престанете веднага. Засрамвате ме“, пише той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ